петък, 24 август 2007 г.

Ястия в гювече

1.Гювече с гъби
2.Гювече с колбас и сирене
3.Класическо гювече
4.Тарикатско гювече





1.Гювече с гъби

Продукти

Масло, по 250г гъби за порция, по 250г пушени гърди за порция, по 1 яйце за всяко гюведже, брашно и малко прясно мляко, индийско орехче на върха на лъжицата и сол на вкус

Начин на приготвяне

Във всяко гювече сложете по малко масло и гърди. Запечете за малко във фурната.След тава добавете и гъбите и запечете отново. След това направете заливка с яйцата, пр.мляко , малко индийско орехче и брашното и запечете отново докато яйцата станат готови.



2.Гювече с колбас и сирене

Продукти

Масло, ситно нарязан лук, 1-2 изпечени и обелени чушки,1 люта чушка, луканка или сух салам, сирене. Сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Всички продукти се смесват в гюведжето и се запичат във фурната.Сиренето се поставя най-накрая е се допича, като по желание отгоре може да чукнете едно яйце.



3.Класическо гювече


Продукти
За едно гювече- половин глава лук, две-три чушки, 1 домат, 100-150г сирене и едно яйце. Начин на приготвяне
Лука, чушките и домата се нарязват на ситно и се поставят в гювечето да се пекат.След около 30 мин. се добавя сиренето и разбитото яйце и се допича. По желание може да се добави и наденица.

4.Тарикатско гювече

Продукти

100 гр. домати
100 гр. сирене
80 гр. шунка
50 гр. гъби
2-3 бр.печена чушка
200 гр. сухи мезета/луканка,пастърма,филе/
100 гр. кашкавал
2 бр. яйца
люти чушки
Начин на приготвяне
На дъното на гювечето се слагат доматите, нарязани на дребни кубчета, може и малко зехтин, после сиренето/натрошено/, шунката, гъбите, печените чушки и сухите мезета, като всичко е нарязано на дребно. Настъргва се кашкавала отгоре, яйце, по желание люта чушка и се пече за 5-6 мин.в микровълнова печка


Няма коментари:

TV гастрономи

Loading...